Επιστροφή στην αρχική σελίδα

 
Τα νέα μας
Αγώνες
Το πλήρωμα
Το αυτοκίνητο
Χορηγοί
Φωτογραφίες - Video
 

Το αυτοκίνητο - Σαιζόν 2005

Peugeot Sport και στα αμορτισέρ!

Εδώ και καιρό έπρεπε να γίνει αλλαγή των αμορτισέρ του αυτοκινήτου μιας και τα πίσω αμορτισερ βρίσκονται εκεί δύο χρονιές και μάλιστα είχαν αγοραστεί μεταχειρισμένα, ενώ μπροστά η λύση των Bilstein GrN που έχουν κυκλοφορήσει για το... ΑΧ άντεχε μόνο για μισή αγωνιστική χρονιά. Η καλύτερη λύση θα ήταν η τοποθέτηση ρυθμιζόμενων αμορτισέρ ώστε να μάθουμε να παίζουμε και με τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες κάθε αγώνα και ειδικής διαδρομής, όμως η έλλειψη χορηγών για τη σαιζόν 2005 δεν επέτρεψε μια τέτοια προσθήκη στο αυτοκίνητο.
Έτσι όταν δόθηκε η ευκαιρία τοποθετήθηκε το ασφάλτινο σετ αμορτισέρ της Peugeot Sport στο 106 (και πάλι ελαφρώς μεταχειρισμένα) ώστε να "φρεσκάρουμε" την ανάρτηση του 106. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα φαίνονται πιο "μαλακά" από το υπάρχον setup ήταν ελαφρώς... ανυσηχητικό στην αρχή μιας και τοποθετήθηκαν την Πέμπτη πριν το Σπριντ Κοζάνης. Σε δύο μέρες βέβαια, φάνηκε ότι αυτό το setup βοηθούσε καλύτερα στην λειτουργία του μπλοκέ διαφορικού ενώ διαβάζει καλύτερα και τις ανωμαλίες στο δρόμο. Αρκεί να το εμπιστευτείς στο αρχικό "μπάσιμο" που μπορεί να δώσει κλίσεις στο αμάξωμα (παρά τις 22αρες ράβδους πίσω) ενώ μπορεί να δίωξει πιο εύκολα το πίσω μέρος με το άφημα του γκαζιού (αλλά και να γίνει επικύνδυνο αν αφεθεί χωρίς έλεγχο). Τέλος ένα ακόμα καλό είναι η.. άνετη συμβίωση με αυτά τα αμορτισέρ στην καθημερινή χρήση του 106!


28/06/05

Ενίσχυση του κλωβού ασφαλείας

Πριν τον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς, το αυτοκίνητο βρέθηκε χωρίς κλωβό ασφαλείας για λίγες μέρες. Ο λόγος είναι ότι θα προστεθούν επιπλέον στοιχεία στον υπάρχοντα κλωβό, με βάση κάποιες παρατηρήσεις και βελτιώσεις που προέκυψαν στη φετινή διαδικασία έκδοσης Δελτίου Τεχνικής Ταυτότητας από την ΕΘΕΑ. Συγκεκριμένα προστέθηκαν ενισχύσεις στην πίσω χιαστί κατασκευή, ενώ προστέθηκε και μια εγκάρσια μπάρα που στηρίζει το ρολλ-μπαρ στο κάτω μέρος του (πίσω από τα καθίσματα του πληρώματος). Προστέθηκαν και δύο πιασίματα στον κλωβό για τις ζώνες του πληρώματος, ενώ τέλος έγινε και ενίσχυση στο μπροστά μέρος του κλωβού. Οι φωτογραφίες είναι από το στάδιο της κατασκευής και πρέπει να είμαστε έτοιμοι την επόμενη εβδομάδα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το ράλλυ σπριντ ΛΑΜΣ στις Σέρρες.


10/03/05

Do it yourself : Αμμοβολή και βάψιμο εξάτμισης

Η αγωνιστική εξάτμιση της Peugeot Sport είχε αρχίσει να βγάζει επιφανειακές σκουριές και έτσι έπρεπε να πάρουμε "μέτρα" για να προλάβουμε το κακό. Ένα απόγευμα ο Νίκος την έπιασε και με τη μέθοδο της αμμοβολής εξαφάνισε το στρώμα της βαφής και τις όποιες επιφανειακές σκουριές εμφανίστηκαν. Στη συνέχεια ξεκίνησε το βάψιμο με βαφή ανθεκτική στις θερμοκρασίες και με πολλά χέρια χρώματος. Το τελικό αποτέλεσμα ελπίζουμε να κρατήσει για καιρό.


25/02/05

Επιστροφή


Galfas Racing Team - © 2003-2007