Επιστροφή στην αρχική σελίδα

 
Τα νέα μας
Αγώνες
Το πλήρωμα
Το αυτοκίνητο
Χορηγοί
Φωτογραφίες - Video

Seazon 2007 sponsors

 

Αγώνες

11o Σπριντ Κοζάνης (9-10 Ιουνίου 2007)

Μετά το βρεγμένο Ράλλυ Φίλιππος σειρά είχε ο τοπικός μας αγώνας που και φέτος θα γινόταν στην ίδια διαδρομή όπως κάθε χρονιά. Οι προβλέψεις για καλό καιρό και οι επιδόσεις μας στις τελευταίες ειδικές του προηγούμενου αγώνα μας είχαν δώσει τη σιγουριά για μια καλή εμφάνιση στο γνωστό μας αγώνα παρουσία μάλιστα και του μεγάλου πλήθους θεατών που κατακλύζει κάθε χρόνο τη διαδρομή.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε όπως και κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του φιλόξενου Βελβενδού που αγκαλιάζει κάθε χρόνο τον αγώνα με πρώτο από όλους τον Δήμαρχο κ. Στεργίου που βρίσκεται κάθε στιγμή κοντά σε οργανωτές και αγωνιζόμενους. Συναντήσαμε και πάλι τους φίλους μας από όλη την Ελλάδα και αυτή τη φορά είχαμε εμείς το ρόλο του "οικοδεσπότη". Μετά και την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου και τα γεύματα με τις παρέες των αγωνιζόμενων έφτασε και ο .. Πασχάλης για να δει την ειδική διαδρομή που θα διάβαζε την επόμενη ημέρα. Ένα πέρασμα ήταν αρκετό όπως αποδείχτηκε και μετά.

Το πρωί της Κυριακής ο ήλιος και η απουσία και του παραμικρού σύννεφου μαζί με τα προγνωστικά του καιρού ήταν ο λόγος που ο Νίκος δεν πήρε μαζί του τα λάστιχα για περίπτωση βροχής. Που να ήξερε όμως... Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά στην ώρα του και το πρώτο πέρασμα έγινε με πολλή ζέστη και ανάμεσα στους πολλούς θεατές του αγώνα. Ο χρόνος μας ήταν μόλις ο 4ος στην κατηγορία, με τους 2 πρώτους να έχουν φύγει 3" μπροστά και πιο πίσω να είμαστε 4 αυτοκίνητα σχεδόν στο ίδιο δευτερόλεπτο! Βέβαια είχαμε κάνει κάποια λάθη στη διαδρομή που ξέραμε ότι μπορούσαμε να αποφύγουμε στο 2ο πέρασμα.

Μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος τα αυτοκίνητα επέστρεψαν ανάποδα στην εκκίνηση του αγώνα για να βρεθούν και πάλι στο χώρο του σέρβις. Εκεί όμως ο μακρινός ουρανός έδειχνε να σκοτεινιάζει και έτσι ο Νίκος έστειλε τον αδερφό του Μάρκο για να φέρει τα λάστιχα βροχής. Δυστυχώς τα λάστιχα ήρθαν ακριβώς όταν έπρεπε να φύγει το αυτοκίνητο για να πάρει εκκίνηση και έτσι δεν υπήρχε χρόνος για αλλαγή. Ευτυχώς βέβαια η βροχή είχε σταματήσει, όμως η διαδρομή ήταν ακόμα βρεγμένη. Κάνοντας ένα αλάθητο και πολύ γρήγορο πέρασμα με τα στεγνά λάστιχα Matador SM-2 που φυσικά ήταν συνεχώς στο όριο της πρόσφυσης, κερδίσαμε χρόνο σε σχέση με τους αντιπάλους μας και πήραμε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας 1600 κ.ε. ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις πρόωρης εκκίνησης αυτοκινήτων που δέχτηκαν ποινές 10 δευτερολέπτων. Έτσι συνολικά είχαμε μια πολύ καλή απόδοση στον αγώνα ενώ αν δεν υπήρχε και η αβλεψία για τα ελαστικά τότε η νίκη θα ήταν πολύ κοντά μιας και ο νικητής ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα μπροστά μας.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ανέβηκε ο Πασχάλης στο βάθρο για να παραλάβει μάλιστα και δεύτερο κύπελλο, αυτό του πρώτου τοπικού πληρώματος. Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που ο Νίκος κατακτά αυτή τη διάκριση στο Βελβενδό! Με αυτό το αποτέλεσμα έχουμε έρθει στην 1η θέση της κατηγορίας 1600 κ.ε. στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και το πρόγραμμα συνεχίζεται μετά το καλοκαίρι για το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ανάλογα βέβαια και με την δυνατότητα κάλυψης των εξόδων για αυτό το σημαντικό αγώνα. Ήδη όμως φαίνεται δύσκολη η συμμετοχή μας για το Ευρωπαϊκό Ράλλυ ΕΛΠΑ μιας και η ανάλογη χρηματοδότηση φαντάζει πολύ δύσκολη.

Παραλειπόμενα :
- Έγινε "αναβάθμιση" στα αυτοκόλλητα της JETOIL Χλιάπας και της Matador για να φαινόμαστε ακόμα καλύτεροι!
- Σε αυτό τον αγώνα το ρόλο του φωτογράφου για το R40 ανέλαβε ο Ανδρέας "Hunter".

  • Δείτε φωτογραφίες και video από τον αγώνα!
  • Δείτε την περιγραφή του αγώνα στο R40!
  • Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα!

    Επιστροφή στους αγώνες


  • Galfas Racing Team - © 2003-2007