Επιστροφή στην αρχική σελίδα

 
Τα νέα μας
Αγώνες
Το πλήρωμα
Το αυτοκίνητο
Χορηγοί
Φωτογραφίες - Video

Seazon 2007 sponsors

 

Αγώνες

Ράλι Σπριντ Σ.Μ.Α.Κ. (30-31 Αυγούστου)

Στον τοπικό αγώνα ήταν γραφτό να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών, τριγυρισμένοι από τους φίλους μας από ολόκληρη την περιοχή!

Το αυτοκίνητο δηλώθηκε στην κλάση Α6 λόγω της σκούπας (ελεύθερη εισαγωγή αέρα) που αφέθηκε φορεμένη από το καλοκαίρι. Το αυτοκίνητο δηλώνεται συνήθως σαν Ν/2 αλλά στα ράλι σπριντ οι κλάσσεις βγαίνουν μόνο με τα κυβικά του αυτοκινήτου, οπότε γιατί να μη το δηλώσω Α6 ?
Η επόμενη αλλαγή που είχε σε σχέση με πριν, ήταν και η αντικατάσταση του διαφορικού ώστε να κοντύνει η τελική σχέση μετάδοσης. Φορέθηκε κορωνοπήνιο 13/59 στο συνεργείο του Τριαντάφυλλου Σακελλάρη και έτσι το αυτοκίνητο κέρδισε σε γέμισμα στις ανηφορικές διαδρομές. Το πραγματικό τεστ θα γινόταν την ημέρα του αγώνα, για να δούμε πόσο θα μας βοηθούσε αυτή η αλλαγή που έπρεπε να γίνει από καιρό.

Μια νέα αλλαγή ήταν η παρουσία μας στο χώρο του service park. Εκεί είχε φροντίσει η Pony Express να δημιουργήσει ένα όμορφο χώρο για να περιμένουμε με άνεση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης είχε φροντίσει να δώσει το παρόν με πολλές μορφές όπως με καπέλα και μπλουζάκια που μοιράστηκαν πριν τον αγώνα σε θεατές και φίλους. Το αποτέλεσμα ήταν να μην περάσει απαρατήρητη η συμμετοχή της εταιρίας και φυσικά του 106 που ήταν ντυμένο με το σήμα της. Αυτά πριν την εκκίνηση, γιατί μετά... σίγουρα δεν περάσαμε απαρατήρητοι !

Με το Α/C να... κρυώνει το εσωτερικό πριν την εκκίνηση, πήραμε σειρά με το νούμερο 23 στις πόρτες και το πρώτο πέρασμα έγινε αρκετά γρήγορα παρά μερικά λάθη σε λίγες στροφές. Στα γρήγορα κομμάτια της διαδρομής πήγαμε πολύ καλά και εκεί πρέπει να ήταν το σημείο που μας έφερε πρώτους στην κλάση με χρόνο 4:58, ενώ ο συναγωνισμός ήταν 2 κανονικά GrA αυτοκίνητα.

Μετά το πρώτο πέρασμα τα αγωνιστικά κατέβηκαν μαζί την διαδρομή, όπως γίνεται και στις αναβάσεις, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε και τους φίλους μας σε όλο το μήκος της διαδρομής. Εμείς φυσικά κατεβαίναμε με πολλά κέφια, τον κλιματισμό και το ράδιο στο φουλ !

Μετά από μισή ώρα κάναμε και το δεύτερο πέρασμα, ίσως λίγο πιο εντυπωσιακά, και κατεβάσαμε και 1" από το πρώτο πέρασμα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε την πρώτη θέση στην κλάση μπροστά από πιο δυνατά αυτοκίνητα. Φυσικά έχουμε και το πλεονέκτημα της τοπικής συμμετοχής, οπότε και γνωρίζαμε πολύ καλά τη διαδρομή. Εγώ με 7 αναγνωριστικά περάσματα και ο συνοδηγός με... 2. Και όμως τα είπε τέλεια! και συνεργαστήκαμε άψογα κατά τη διάρκεια της Ε.Δ.

Πολύ γρήγορα ακολούθησε η απονομή των επάθλων όπου και για πρώτη φορά ανεβήκαμε στο βάθρο και μάλιστα πρώτοι νικητές! Σε επίπεδο γενικής κατάταξης, σημειώσαμε και τον 8ο καλύτερο χρόνο! Αυτή η νίκη ήρθε σε καλή χρονική στιγμή για να μας δώσει κουράγιο για τη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας 4-5 αγώνες και ο επόμενος δεν είναι άλλος από το πασίγνωστο Ράλι Δ.Ε.Θ. !

  • Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα!

    Επιστροφή στους αγώνες